On E Target te gast bij NPO Radio 1

Op dinsdag 17 oktober 2023 was de directeur van On E Target, Peter van Tuijl, te gast bij het radioprogramma “Geld of je Leven” op NPO Radio 1. Hij deelde inspirerend nieuws over de aanpak van netcongestie in Nederland, een groeiend probleem dat de energietoevoer op veel plaatsen belemmert. Samen met Stedin, hét vooraanstaand Nederlands netwerkbedrijf, heeft On E Target een innovatieve oplossing bedacht om dit landelijk probleem aan te gaan.

Een geavanceerd batterijsysteem met slimme sturing dat momenteel al wordt geïmplementeerd op bedrijventerreinen in Tholen. Dit innovatieve systeem zal overtollige energie opslaan wanneer er een overschot is en deze energie vrijgeven wanneer er piekvraag is, waardoor congestie op het elektriciteitsnet wordt verminderd.

Dit gezamenlijke initiatief is een veelbelovende stap naar een duurzamere en efficiëntere energie-infrastructuur in Nederland, wat op zijn beurt een positieve impact zal hebben op de economie en het milieu. Van Tuijl benadrukte het belang van samenwerking tussen de publieke en private sector om de energietransitie te versnellen en een groenere toekomst te realiseren.

Bekijk hier de beelden!