On E Target live bij uitzending RTLZ

30 oktober 2023 – On E Target heeft haar debuut gemaakt op de televisiezender RTLZ, waar het bedrijf de schijnwerpers richtte op de groeiende problemen van netcongestie en de innovatieve oplossingen die zij bieden voor de energietransitie op bedrijventerreinen.

Met de toenemende vraag naar duurzame energiebronnen en elektrificatie van industriële processen, worstelen bedrijventerreinen door heel Nederland met de oplopende netcongestie. Het capaciteitstekort in elektriciteitsnetwerken vertraagt de energietransitie en brengt onder andere de uitbreiding van bedrijven in gevaar.

On E Target heeft in samenwerking met Stedin een geavanceerd batterijsysteem ontwikkeld met slimme sturing om deze problemen aan te pakken. Het systeem kan overtollige energie opslaan wanneer de vraag laag is en vrijgeven wanneer deze piekt, waardoor de belasting op het elektriciteitsnet wordt verminderd. Dit zorgt er niet alleen voor dat het netwerk minder belast wordt, maar ook dat bedrijven weer aan kunnen sluiten op het energienet.

Bekijk hier het fragment op RTLZ, vanaf minuut 2:30!